Лабне Козе Натурално

ЛАБНЕ КОЗЕ НАТУРАЛНО

Лабне е меко сирене с текстура близо до крема сиренето. Обикновено се предлага под формата на топчета, в слънчогледово масло.

Има го както натурално така и с подправки, които подсилват вкуса. МОЕ ТВОЕ НАШЕ предлага четири вкуса – натурално, с мента, с чубрица и с червен пипер.

Лабнето може да бъде приготвено от всякакво мляко, включително и от ядково. В нашето портфолио има лабне от краве и от козе мляко.

В традицията на Близкия изток се употребява по всяко време на деня, често в съчетание с плодове.

СЪСТАВ

100% козе мляко,

закваска, стартерна култура, сол

КЪДЕ ДА КУПЯ

Този продукт може да бъде намерен в търговските обекти от веригите Метро и в еbag.bg

Сирене Лабне – очарователният вкус на Ориента

сирене лабне

Ако отворите кутия сирене Лабне на „Мое Твое Наше“, ще видите симпатични бели топчета, потопени в олио. От бурканчето може да ви заухае вкусно и на мента, чубрица или червен пипер, които се комбинират перфектно с аромата на козето или краве мляко. Но какво да очаквате, когато вкусите първата хапка? Как да сервирате сирене Лабне? Вижте.

Какво представлява Лабне

Това сирене е сред любимците на Ориента. Смята се, че идва от Леванта – голям източен регион, в който днес влизат територии на от Сирия, Ливан, Израел, Йордания, Палестина. По тези места то се произвежда и консумира от хиляди години. А днес е достъпно навсякъде.

Лабне се произвежда от цедено, осолено кисело мляко, оформено на топчета и потопено в олио или зехтин за по-добра трайност. Има мека, кремообразна текстура – като апетитно топче крема сирене, и се топи приятно по небцето. Вкусът му е леко солен и плътен. А в олиото или зехтина понякога се добавят подправки, които попиват в него и го правят още по-богато.

В същото време, Лабне съдържа наполовина по-малко мазнини и калории в сравнение със стандартното крема сирене. Това го прави страхотен продукт за нискомаслени диети. В него има и голямо количество полезни пробиотици и протеини, затова е още по-здравословно и подходящо за ежедневната семейна трапеза.

Как се сервира сирене Лабне

Ако имате сирене Лабне у дома, можете да го използвате по много и различни начини. То върви както със солени, така и със сладки и пикантни вкусове, като ги освежава и подчертава.

Сложете няколко топчета в чинията за сутрешна закуска, намажете филийка или смесете с мюсли. Комбинирайте с плодове, мед, сладко или добавете към платото с мезета. Използвайте като дип за чипсове или гарнитура за вегетариански и месни ястия.

Ако искате да разнообразите, поръсете го със струйка зехтин и го поръсете с любима подправка. Или купете готово, подправено Лабне от „Мое Твое Наше“.

Това сирене често се използва и при приготвянето на ястия и сладкиши, като здравословна алтернатива на заквасената сметана.