Лабне Краве с червен пипер

ЛАБНЕ КРАВЕ С ЧЕРВЕН ПИПЕР

Лабне е меко сирене с текстура близо до крема сиренето. Обикновено се предлага под формата на топчета, в слънчогледово масло.

Има го както натурално така и с подправки, които подсилват вкуса. МОЕ ТВОЕ НАШЕ предлага четири вкуса – натурално, с мента, с чубрица и с червен пипер.

Лабнето може да бъде приготвено от всякакво мляко, включително и от ядково. В нашето портфолио има лабне от краве и от козе мляко.

В традицията на Близкия изток се употребява по всяко време на деня, често в съчетание с плодове.

СЪСТАВ

100% краве мляко,

закваска, стартерна култура, сол, червен пипер

КЪДЕ ДА КУПЯ

Този продукт може да бъде намерен в търговските обекти от веригите Метро, Лидл и в еbag.bg

Лабне за мазане – здравословна закуска у дома

лабне за мазане

Лабне е традиционно ориенталско сирене, идващо от региона на Леванта (днешна Сирия, Ливан, Израел и Йордания). Това не е типичното меко бяло сирене, а е малко по-различно – прави се от осолено и изцедено кисело мляко. Звучи ли ви страхотно? А сега си представете, че можете да намажете този деликатес на филийка и да се насладите на свежия му вкус. Или не си представяйте, вземете кутия Лабне за мазане на „Мое Твое Наше“ и го опитайте.

Какво представлява

Когато започнали да произвеждат Лабне преди хиляди години, майсторите в Ориента оформяли това сирене на малки топчета, които държали в саламура или олио. Те имали мека, кремообразна консистенция и свеж, леко солен вкус. Лесно можели да се намажат върху хляб или ястие.

Днес обаче няма нужда да „разваляте“ апетитния вид на малките топчета. Защото в портфолиото на „Мое Твое Наше“ предлагаме специално Лабне за мазане, готово за купища вкусни закуски и десерти.

Когато правим това кремообразно Лабне, ние използваме същата стара технология със специална обработка и цедене на кисело мляко. Но вместо да го оформяме на топчета, го оставяме насипно, за да е по-удобно за размазване. Така получавате пълна догоре кутия Лабне за мазане, без никаква саламура, която да заема място и да намалява количеството на деликатеса.

Защо да замените Крема сиренето с Лабне за мазане

защо да замените крема сиренето с лабне за мазане

Лабне за мазане е перфектната среда между крема сирене и кисело мляко, като балансира качествата на тези два любими продукта.

Ще видите, че това специално Лабне има същата кремообразност, която толкова обичаме в крема сиренето. Но трябва да знаете, че има наполовина по-малко калории и мазнини! Освен това, съдържа големи количества пробиотици и протеини от киселото мляко. Благодарение на това, Лабне за мазане е страхотен здравословен продукт, подходящ за ежедневна употреба на цялото семейство.

Можете да използвате Лабне за мазане за сутрешната или следобедната закуска, за филии, палачинки, десерти, дресинги за салати.