Производство

Фабриката в Карлово стартира през 2004 година, като наследява млекопреработвателното дружество Топалица. В момента съвременното оборудване, трите приемни линии и високото ниво на организация и опитност на служителите позволява обработката на над 120 тона мляко на ден. Продуктовото портфолио, което MJ Dairies предлага е изключително разнообразно и включва както традиционните български крави, овчи и кози сирена и кашкавали, така и редица специалитети, характерни за кухните на Близкия Изток и Балканите. В компанията работят  8 технолози и десетки майстори, специализирани в спецификите на различните линии продукти, а поне веднъж годишно по поканата на MJ Dairies гостуват експерти технолози от Близкия Изток.

Всяка фаза от производството е обект на стриктен контрол и високи изисквания към качеството. На територията на фабриката функционират три лаборатории – Приемна лаборатория, която следи за качественото спазване на всички параметри на доставеното сурово мляко, Микробиологична лаборатория, която прави ежедневен анализ на млякото в различните фази на процеса на производство и съхранение и Физико-химична лаборатория, която проследява процеса на зреене.

Производство на мляко

В MJ Dairies сме особено горди с БИО производството си, което е сертифицирано и се контролира от института SGS. За БИО продукцията използваме само суровини с доказан произход, от сертифицирани био ферми. Следим качеството на суровината при взимане от фермата, по време на транспортиране и при приемане във фабриката, а целият процес на производство и съхранение на БИО продукцията е отделен от останалото производство на конвенционални продукти, за да се гарантира в максимална степен качеството и сигурността на крайния БИО продукт.

Отличното качество на продуктите на MJ Dairies, голямото портфолио и високото ниво на професионализъм в бизнес отношенията са спечелили на компанията множество лоялни партньори през годините. Изнасяме за Германия, Англия, Швеция, Дубай, Ливан, Ирак, Саудитска Арабия, дори за далечните САЩ, Канада и Нова Зеландия и екзотичния Кот Д’Ивоар. Произвеждаме собствените марки на редица международни вериги и големи локални хипермаркети.