Сирене Тел – една близкоизточна класика

Сирене Тел 1

Въпреки новите технологии и глобализацията турските сирена и културното им значение са все още недостатъчно познати. Много експерти смятат османската кухня за една от световните класики. Сиренето е изключително широко застъпено в турската и близкоизточна кухня. Денят на почти всички народи в Близкия Изток започва с присъствието на сирене още в закуската. Дали в суров вид, под формата на баница или друго печиво, сос или ястие, Сирене Тел е неизменна част от храненето.

Сирене Тел на Мое Твое Наше от серия ОРИЕНТ е едно от най-типичните и традиционни сирена за Турция. То е вид свежо сирене, дърпано и оформено на конци. Жилавата му структура се постига чрез нагряване подобно на моцарелата и разтегляне, за да се постигне специфичната нишковидна структура, от която идва и името му.

Изключително популярно е в кухните на Армения, Грузия, Сирия и Турция. Сервира се както като самостоятелна закуска, така и като част от супи, салати и предястия. Може да се консумира както сурово, така и в солени и сладки печива и омлети. Много подходящо е за запичане върху арабски хляб, пица, всякакви печива от типа на баница и гьозлеме. може да се ползва за приготвянето на сандвичи и сладкиши.

Leave a comment