facebook pixel adwise pixel

Обогатена рецепта за още по-наситена и вкусна шакшука със сирене Тел

шакшука със сирене Тел

Шакшука стана доста популярно ястие у нас напоследък и неслучайно- комбинацията от пресни чушки, домати и яйца е близка до нашия кулинарен вкус!

Представяме ви сега една обогатена от нас рецепта, за още по-наситена и вкусна шакшука:

вкусна шакшука

Шакшука със сирене Тел

  • 2 бр червени пиперки
  • 2 бр зелени пиперки
  • 2 бр светло зелени пиперки, може и Сиврия
  • 2 големи глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 500 мл доматен сок
  • 200 гр сирене Тел
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. захар
  • черен пипер
  • кимион
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 5-6 стръка магданоз

Зеленчуците се нарязват на жулиени. Запържваме в зехтин за кратко чесъна, а след него лука и захарта, добавяме пиперките и готвим 3-4 минути. Слагаме доматите. Задушаваме за кратко, след което добавяме доматения сок и овкусяваме с черен пипер, кимион и сол. Слагаме и червения пипер и готвим 2-3 минути.

задушени зеленчуци за шакшука

Прехвърляме сместа в тава, поръсваме с магданоза и слагаме в топла фурна на 200 градуса за 15 минути. Когато зеленчуците са готови, внимателно счупваме яйцата, а около тях слагаме сиренето Тел.

сготвена шакшука със сирене тел

Запичваме за 5-7 минути за рохки яйца и около 10 минути са добре сготвени яйца.

Да ви е сладко!

Leave a comment