Blog Fullwidth

MJ Dairies въвежда проект за зелено производство

MJ Dairies въвежда проект за зелено производство

MJ Dairies въвежда проект за зелено производство Компанията за производство на млечни продукти MJ Dairies въвежда в експлоатация иновативна технология за зелено производство – инсталация за пълно пречистване на отпадните води и вторична преработка на биологичния продукт в отпадните води. Проектът се осъществява с финансовата помощ на Норвежкия Финансов Механизъм 2014-2020. Изграждането на инсталацията е зелено технологично решение, взето с ясното съзнание за корпоративна отговорност към опазване на околната среда и намаляване на вредните въглеродни емисии от производствените дейности на […]

лабне за мазане

Представяме ви Лабне за мазане

Вероятно вече сте запознати с необикновения, плътен и богат вкус на близкоизточния специалитет Лабне. Е, вече може да откриете и неговата кремообразна версия – лабне за мазане, което е изключително удобно за сервиране както със закуската, така и за готвене. Лабне за мазане е с 80% по-малко мазнини от маслото или маргарина и е чудесен техен замерстител, ако залагате на здравословно хранене. Можете да го сервирате както със закуската, така и като предястие или мезе. Можете да предложите както в комбинация […]

Сирене Тел – една близкоизточна класика

Въпреки новите технологии и глобализацията турските сирена и културното им значение са все още недостатъчно познати. Много експерти смятат османската кухня за една от световните класики. Сиренето е изключително широко застъпено в турската и близкоизточна кухня. Денят на почти всички народи в Близкия Изток започва с присъствието на сирене още в закуската. Дали в суров вид, под формата на баница или друго печиво, сос или ястие, то е неизменна част от храненето. Сирене Тел на Мое Твое Наше от серия ОРИЕНТ е […]

Представяме ви Лабне – една топчица изкушение

Лабне е сирене от Близкия Изток, което се прави от пълномаслено мляко. Прилича на крема сирене или цедено мляко и има богат и отличителен вкус. При този метод на приготвяне се отцежда повечето от течността в млякото и колкото повече време се отцежда млякото, толкова по-сухо и ферментирало е сиренето, което се отразява на вкуса, киселинността и текстурата на продукта. Лабне може да се направи от всяко мляко, но основно се приготвя от краве и козе мляко, или комбинация от двете. Текстурата на […]

Представяме ви серия ОРИЕНТ

Всички народи и култури отглеждащи млекодайни животни от хилядолетия приготвят мляко и млечни продукти. Кисело мляко, меки и твърди сирена, цедено мляко, сметана и каймак. Някои са натурални, други овкусени и мариновани, разнообразието е огромно и богатството на продукти е голямо. От лабне до халуми, за никого не е тайна че в Близкия Изток и Балканите има огромно разнообразие от сирена, а историята на млечните продукти може да се проследи 10 000 години назад, както показват открития в Йордания. Първите хора […]

Сладолед от лабне впечатли гостите на IAD

МОЕ ТВОЕ НАШЕ беше партньор на проведеното на 7 юни учредяване на най-новия фонд за иновации #ForBulgaria, създаден от Industry Association Digital (IAD). На събитието в Музейко присъстваха над 150 гости представители на стартъпи, регионални и национални браншови организации, и местната власт. Фокусът на презентация на МОЕ ТВОЕ НАШЕ беше серия Ориент и по-специално селекцията лабнета. Бяха представени 6 лабнета с натурален вкус, с мента, с чубрица и червен пипер от краве и козе мляко. Но най-впечатляващата хапка за гостите […]

МОЕ ТВОЕ НАШЕ стартира кампания в eBag.bg

МОЕ ТВОЕ НАШЕ е част  от асортимента на най-големия български онлайн супермаркет eBag.bg от миналата година, а през март 2022 стартира кампания за популяризиране в магазина.

Пълнени тиквички със сирене

Трябват ви: 750 г пресни тиквички 200 г БИО сирене МОЕ ТВОЕ НАШЕ 2 яйца 3/4 пакет краве масло връзка копър сол Почистете тиквичките, разрежете ги по дължина на две части и ги издълбайте като лодки. Потопете ги в кипнала подсолена вода за кратко, докато поомекнат леко. Наредете ги в намаслена тавичка и ги напълнете със смес от разбити яйца, натрошено сирене и нарязан копър. Поръсете с масло и запечете във фурната.

Паниран кашкавал ОРЛИ

Необходими продукти: 400 г БИО кашкавал МОЕ ТВОЕ НАШЕ 2 ч.ч бира 3 яйца 5 с.л. брашно олио или зехтин – за пържене   Нарежете кашкавала в избрана от вас форма – правоъгълни пръчици или малки хапки. Разбийте яйцата с бирата и брашното до получаване на гъста хомогенна смес. Потапяйте кашкавала в бирената смес и го пържете в предварително силно сгорещеното олио или зехтин. Отцедете върху кухненска кърпа. Предястието може да се сервира и топло, и студено, а за по-интересен […]